Priešuždegiminė dieta skausmui malšinti – Klivlando klinika

Jei kenčiate nuo lėtinio skausmo, ekspertai teigia, kad dietos pertvarkymas, daugiausia dėmesio skiriant daržovėms, gali turėti dramatišką poveikį.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Pasak skausmo valdymo specialisto Williamo Welcheso, DO, PhD, pacientams, kurie laikosi griežtos veganiškos ar Viduržemio jūros dietos, skausmo simptomai visiškai pasikeitė. Jis sako, kad reguliarus mankštinimasis, streso valdymas ir sveikas maistas padeda sumažinti uždegimą ir lėtinį skausmą.

„Tyrimai rodo, kad dieta turėtų būti neatsiejama skausmo valdymo programos dalis – ypač pacientams senstant“, – sako dr. Welchesas. „Veganiška arba Viduržemio jūros dieta – arba sveikesnė mityba, įkvėpta šių dietų – gali kontroliuoti insulino ir cholesterolio kiekį bei sumažinti uždegimą, kuris yra skausmo kaltininkas.

Skausmingas uždegimas yra organizmo reakcija į toksinus

Uždegimas yra organizmo imuninis atsakas į toksinus, nes jis „išvalo“ save. Atsiradęs uždegimas ne tik sukelia skausmą organizme. Laikui bėgant jis taip pat gali sukelti lėtines ligas, tokias kaip širdies ligos ir insultai, diabetas, Alzheimerio liga ir net depresija.

Yra daug būdų, kaip gydyti ir valdyti lėtinį skausmą. Tačiau vienas įdomiausių būdų – nes tai natūralu – yra laikytis priešuždegiminės dietos. Kiti skausmo gydymo būdai ne visada veikia. Daugelis pacientų neturi naudos iš nervinių (nervų) blokų, o gydymas vaistais dažnai sukelia nepageidaujamą šalutinį poveikį.

Tačiau priešuždegiminė dieta dažnai pašalina nemalonų kai kurių vaistų šalutinį poveikį, sukeliantį miglotumą, atminties praradimą ir mieguistumą.

„Priešuždegiminės dietos laikymasis yra galingas skausmo kontrolės gydymas, turintis daug naudingų šalutinių poveikių“, – sako daktaras Welchesas. „Priešuždegiminė dieta laikoma integruotu požiūriu į skausmo valdymą, kartu su mankšta, streso valdymu, osteopatinės manipuliacijos terapija ir akupunktūra.”

Nemažai tyrimų taip pat rodo, kad priešuždegiminė dieta gali palengvinti fibromialgijos ir lėtinio skausmo simptomus.

3 dietos pagrindai, kuriuos reikia žinoti

Dr Welches pasisako už šias tris pagrindines dietos gaires, pažymėdamas, kad gydytojai turėtų skatinti visus savo pacientus į jas atsižvelgti:

  1. Valgyk vaivorykštę: Kiekvieną dieną suvartokite nuo aštuonių iki devynių porcijų daržovių – jei norite, padarykite porą tų porcijų vaisių. Geriausiai tinka kryžmažiedžiai daržovės, tokios kaip brokoliai, Briuselio kopūstai, kopūstai ir žiediniai kopūstai.
  2. Apriboti pieno ir grūdų vartojimą: Pieno produktus valgykite ribotais kiekiais. Rinkdamiesi grūdus venkite paprastų angliavandenių su rafinuotu cukrumi. Rinkitės nesmulkintus grūdus, įskaitant miežius, grikius, avižas, kvinoją, ruduosius ryžius, rugius, speltą ir kviečius.
  3. Venkite raudonos mėsos: Valgykite raudoną mėsą taip, kaip dauguma mūsų dabar valgo kalakutieną – du kartus per metus, sako daktaras Welchesas. Turėkite jį labai ypatingomis progomis, labai retai. Vietoj to, įtraukite žuvį kaip „mėsą“ arba valgykite pagrindinius vegetariškus patiekalus. Vištiena yra neutrali – nekenksminga, bet nenaudinga priešuždegimine prasme.

Atlikite šiuos papildomus veiksmus, kad pagerintumėte rezultatus

Kad jūsų mityba būtų integruoto gyvenimo būdo dalis, skirta sumažinti lėtinį skausmą ir sumažinti arba pašalinti uždegimą, daktaras Welchesas rekomenduoja šiuos papildomus prioritetus:

  • Nusileiskite iki idealaus svorio. Svorio metimas savaime yra priešuždegiminis.
  • Kasdien mankštinkitės vaikščiodami.
  • Valdykite stresą.

Jis sako, kad uždegimą kontroliuoja dieta, o ne atskiri maisto produktai.

„Lėtinį skausmą kenčiančiam pacientui rekomenduoju ekstremalią dietos formą – kad nebūtų raudonos mėsos, rafinuotų miltų ar cukraus, paprastų angliavandenių ir pieno produktų“, – sako jis.

Pratimai yra papildoma nauda, ​​ypač jei žmonės turi antsvorio. „Jei yra papildomo svorio, turėsite jį numesti”, – sako jis.

Galiausiai, ką reikia žinoti, yra tai, kad uždegimas kyla dėl biocheminės reakcijos, kurią inicijuoja jūsų imuninė sistema arba žaizdas gydančios krešėjimo sistemos, sako dr. Welchesas.

Tam tikri maisto produktai gali paskatinti arba sustabdyti uždegiminį ciklą. Pavyzdžiui, paprasti angliavandeniai jį skatina, o daržovės slopina.

„Mityba, kuri palaiko dietą, kurioje gausu priešuždegiminių maisto produktų, yra raktas į priešuždegiminį ir lėtinio skausmo valdymą“, – sako dr. Welchesas. „Nors stebuklingų maisto produktų nėra, tinkamo maisto derinio įtraukimas į savo mitybą gali duoti puikių rezultatų.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-viel-vitamin-d3-taglich-einnehmen
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-und-kalzium
https://futuresnutrition.de/blogs/news/welche-lebensmittel-enthalten-vitamin-d
https://futuresnutrition.de/blogs/news/kann-man-vitamin-d3-uberdosieren
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-lange-dauert-es-bis-5-htp-wirkt