„Aš sergu vėžiu – ką turėčiau valgyti?” – Klivlando klinika

Lindsay Malone, RD

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Kai gydotės nuo vėžio, paskutinis dalykas, apie kurį norite galvoti, yra dietos laikymasis.

Aš neprašau žmonių, kurie gydomi vėžiu, tai daryti – niekada jūsų neapkrausčiau tuo, ką „turėtumėte“ valgyti.

Mano, kaip dietologės, darbas yra sukurti pagrindą, kad gydymo metu jaustumėtės kuo stipresni ir sveikesni.

Valgymo ir vėžio gydymo pagrindas

Pagrindiniai mitybos tikslai vėžio gydymo metu yra gauti pakankamai:

  • Skysčiai, skirti išlaikyti hidrataciją (daugiausia iš skysčių be kofeino).
  • Energija (kalorijos) ir maistinės medžiagos iš sveiko maisto.
  • Baltymai, padedantys palaikyti liesą kūno masę/raumenis

Kiekvienas pacientas yra skirtingas. Kas tinka vieniems, gali netikti kitiems. Jei kyla problemų dėl rijimo ar apetito, mes prisitaikome prie to, kas jums atrodo patrauklu ir kas jums patogu valgyti.

Tačiau apskritai mūsų pagrindinis tikslas yra aprūpinti kalorijas maistu, kuriame gausu maistinių medžiagų.

Daugelis pacientų gali laikytis normalios, sveikos mitybos

Jei dėl vėžio gydymo neturite su mityba susijusių šalutinių poveikių, kurie riboja jūsų gebėjimą valgyti ir (arba) virškinti maistą, galite laikytis apskritai sveikos mitybos, kuri apima:

Patogus maistas, aprūpinantis maistinėmis medžiagomis

Jei dėl gydymo jaučiate šalutinį poveikį, pvz., nuovargį ir virškinimo sutrikimus, naudinga įtraukti maisto produktų, kuriuos paruošti reikia mažai arba visai nereikėtų ir kuriuos lengva valgyti, o skrandį lengva valgyti. Turiu omenyje ne greitą maistą, pilną tuščių kalorijų, o patogesnius pasirinkimus, kurie vis tiek suteikia jums reikalingų maistinių medžiagų.

Štai pasiūlymai, kurie dažniausiai patinka mano pacientams:

Šviežias vaisius. Geriausias pasirinkimas yra vaisiai, kurie yra gaivūs, lengvai valgomi ir turintys daug vandens. Melionai, uogos, ananasai, bananai, kriaušės ir konservuoti vaisiai savo sultyse yra populiarūs.

Jogurtas. Jį lengva valgyti ir jis skatina sveiką virškinimą. Rinkitės nesaldžias veisles. Skoniui galite pridėti uogų, cinamono ar pjaustytų migdolų.

Karšti arba šalti dribsniai. Viskas – nuo ​​avižinių dribsnių iki plieno pjaustytų avižų iki avižų sėlenų – geras karštas pasirinkimas. Geriau šaltai? Geriausias pasirinkimas yra pūsti rudieji ryžiai, susmulkinti kviečiai ir granola, pagaminta iš ingredientų, kuriuos rasite savo virtuvėje (be kukurūzų sirupo ar hidrinto aliejaus). Ryžių grūdai yra ypač naudingi, jei turite virškinimo problemų.

Žemės riešutų sviestas arba sūris. Rinkitės nesmulkintų grūdų krekerius ląstelienai (jei tinka) ir baltymams. Ieškokite 100 procentų žemės riešutų sviesto, pagaminto be pridėtų aliejų.

Pilno grūdo. Valgykite viso grūdo duoną ir krekerius – įsitikinkite, kad ant pakuotės parašyta „100 procentų pilno grūdo“. Nesmulkinti grūdai skatina reguliarumą ir virškinimo sveikatą; Per daug tobulinimo gali pašalinti skaidulų, baltymų ir kitų maistinių medžiagų.

Mėsa ir paukštiena. Ieškokite sveikos, neperdirbtos mėsos be nitratų. Rotisserie vištiena yra patogus pasirinkimas, kaip ir vištienos ar tuno salotos bei mėsa/paukštiena, suminkštinta sriubose ir troškiniuose. Lėta viryklė yra puikus būdas patogiai paruošti mėsą ar paukštieną.

Kiaušiniai (virti). Valgykite tik virtus kiaušinius (plaktus, kietai virtus, omletus). Žali kiaušiniai yra nesaugūs, netgi lašinami į kokteilį.

Maisto saugos patarimai

Galiausiai, saugus maisto ruošimas ir gaminimas yra nepaprastai svarbi dėlionės dalis. Atsiminkite šiuos patarimus:

  • Kepkite mėsą, paukštieną, žuvį ir kiaušinius iki tinkamos temperatūros (konkrečių nurodymų rasite USDA svetainėje).
  • Nuplaukite vaisius ir daržoves.
  • Nuvalykite rankas / kriauklę / paviršius / pjaustymo lentas.
  • Atkreipkite dėmesį į maisto saugą restoranuose.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/zweck-von-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-bewirkt-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-der-unterschied-zwischen-vitamin-d-und-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vita-cholecalciferol
https://futuresnutrition.de/blogs/news/warum-verschreiben-arzte-vitamin-d2-anstelle-von-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-gefahrlich-ist-ein-vitamin-d-mangel