Ar turėtumėte vengti nakvišų daržovių? – Klivlando klinika

Artritas: ar reikėtų vengti nakvišų daržovių?

K: Ar nakvišų daržovės pablogins mano artritą?

A: Vienas iš labiausiai paplitusių mitų apie artritą yra tai, kad vengiama nakvišų šeimos daržovių, kurios nariai yra pomidorai, baltosios bulvės, baklažanai ir paprikos.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Kai kurie žmonės dėl artrito patinimo, skausmo ir sustingimo kaltina solanino, kartaus skonio cheminės medžiagos, esančios nakvišų augaluose, kaupimąsi.

Tiesa, solaninas yra vienas iš glikoalkaloidų, dėl kurių „mirtina nakviša“ yra mirtina, o žalių bulvių lapai, daigai ir stiebai – nuodingi.

Tačiau mažai tikėtina, kad vengiant nakvišuose esančiose daržovėse esančio solanino pėdsakų, sumažės artritinis skausmas ar uždegimas. Tyrimų, patvirtinančių šį teiginį, tiesiog nėra.

Be to, būtų gaila iš savo raciono išbraukti šiuos maistingus maisto produktus.

Vienas geriausių būdų sumažinti artrito simptomus ir uždegimą yra gerai valgyti. Tai reiškia, kad reikia laikytis priešuždegiminės dietos, tokios kaip Viduržemio jūros dieta arba daugiausia augalinės kilmės dieta (įskaitant šviežius vaisius ir daržoves, ankštinius augalus, nesmulkintus grūdus, riešutus ir sveikuosius riebalus).

Taip pat norėsite apriboti mėsos, ypač perdirbtos mėsos, pavyzdžiui, dešros, vartojimą; keptas maistas; ir perdirbtas maistas bei kitos rafinuotų angliavandenių formos.

Reumatologas/imunologas Leonardas Calabrese, DO

https://futuresnutrition.de/blogs/news/zweck-von-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-bewirkt-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-der-unterschied-zwischen-vitamin-d-und-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vita-cholecalciferol
https://futuresnutrition.de/blogs/news/warum-verschreiben-arzte-vitamin-d2-anstelle-von-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-gefahrlich-ist-ein-vitamin-d-mangel