7 daug baltymų turintys užkandžiai, kuriais galėsite mėgautis keliaujant – Klivlando klinika

Aukštos kokybės baltymai yra tikras smūgis jūsų sveikatai. Jei į savo mitybą įtrauksite daugiau baltymų, galite net sumažinti širdies ligų ir insulto riziką. Be to, kai kurie tyrimai rodo, kad šiek tiek papildomų baltymų gali jaustis sotesni, kad galėtumėte ištverti dieną.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Nors dėl mūsų gyvenimo būdo keliaujant sunku pasirinkti sveiką baltymų turintį maistą (deja, šokoladu padengti žemės riešutų sviesto puodeliai neįskaičiuojami), daug baltymų turintys užkandžiai yra ranka pasiekiami. Registruota dietologė Anna Taylor, MS, RD, LD, CDE, išvardija septynis geriausius užkandžius, kurie yra geri baltymų šaltiniai. Ir ne, „baltyminiai batonėliai“ nepadėjo.

Lengvi neriebūs, sveiki baltyminiai užkandžiai

„Dauguma žmonių gerai valgo tris kartus ir užkandžia nuo vieno iki dviejų užkandžių per dieną, priklausomai nuo aktyvumo lygio ir kalorijų poreikio“, – sako Taylor. „Kažkam labai aktyviam gali prireikti papildomo užkandžio, o kam nors mažiau aktyviam ar smulkesniam – mažiau užkandžių.

Tayloras perspėja, kad užkandžių kalorijos greitai didėja: suvalgius 200 kalorijų per dieną daugiau, nei sudegina jūsų kūnas, per metus priaugsite 20 svarų svorio. „Jei jūsų vartojamas užkandis turi daugiau nei 200 kalorijų, tai iš tikrųjų yra mažas patiekalas. O jei jame nėra skaidulų ar baltymų, greičiausiai jis nėra maistingas“.

Šie baltyminiai užkandžiai yra nuo 150 iki 170 kalorijų ir juose yra ne daugiau kaip 20 gramų angliavandenių:

Džiovinti, skrudinti „riešutai”

„Išbandykite ketvirtadalį puodelio lengvai sūdytų, džiovintų edamamo arba džiovintų avinžirnių. Šios galimybės puikiai tinka žmonėms, kurie yra alergiški riešutams ir trokšta ko nors traškaus“, – sako Taylor. Arba pasiekite nesūdytus riešutus – 22 skrudinti nesūdyti migdolai yra daug baltymų turintis užkandis, kuriame yra nuo 6 iki 15 gramų baltymų.

Paprastas, neriebus graikiškas jogurtas

Gausite daugiau nei 20 gramų baltymų, kai pasieksite nedidelį indelį (maždaug du trečdalius puodelio) neriebaus graikiško jogurto. Išbandykite su šviežiomis arba šaldytomis uogomis. Kitas variantas: Jogurtą paverskite kokteiliu, pridėdami uogų ir šiek tiek nesaldinto migdolų pieno.

Neriebi varškė

Į pusę puodelio varškės įpilkite pusę puodelio vaisių, pavyzdžiui, ananasų ar persikų. Jūs netgi galite pasirinkti vaisius, konservuotus sultyse, tada nusausinkite. Suvartosite daugiau nei 10 gramų baltymų.

Mini salotos

„Tai puikiai išeina ir atrodo kaip mažas patiekalas, bet taip nėra: tai sodo salotos su ketvirtadaliu puodelio pupelių, kietai virtų kiaušinių ir šaukštu lengvo užpilo“, – sako Taylor. „Be skaidulų, gausite nuo 8 iki 10 gramų baltymų.”

Tuno salotos

Į ketvirtį puodelio nusausintų konservuotų tunų įpilkite 1 arbatinį šaukštelį neriebaus majonezo. Dėl skonio pridėkite kubeliais pjaustytų salierų, morkų ar svogūnų. Sudėkite tuną ant keturių austų viso grūdo krekerių, kad užkandis būtų daugiau nei 10 gramų baltymų.

Humusas ir daržovės

Viename ketvirtyje puodelio humuso yra 5 gramai baltymų ir 4 gramai maistinių skaidulų. Naudokite jį kaip 1 puodelį žalių daržovių.

Atviru veidu kiaušinio baltymo sumuštinis

„Man patinka šita: paskrudinkite pusę pilno grūdo angliškos bandelės. Išvirkite keturis kiaušinių baltymus (apie pusę puodelio) ir sudėkite ant bandelės. Įdėkite 1 šaukštą tarkuoto sūrio“, – sako Taylor. „Šis sveikas užkandis turi skaidulų ir beveik 15 gramų baltymų, be to, jis labai sotus.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/zweck-von-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-bewirkt-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-der-unterschied-zwischen-vitamin-d-und-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vita-cholecalciferol
https://futuresnutrition.de/blogs/news/warum-verschreiben-arzte-vitamin-d2-anstelle-von-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-gefahrlich-ist-ein-vitamin-d-mangel