Šiame visų mėgstamo sausainio variante, kuris naudingas širdžiai, yra mažai cholesterolio ir daug omega-3 riebalų rūgščių. Graikiniai riešutai ir avokadų aliejus pakeičia įprastus kiaušinius ir sviestą, o avižos ir viso grūdo miltai suteikia viso grūdo. Tai receptas, kuriuo galite retkarčiais pasimėgauti be kaltės jausmo (o truputis juodojo šokolado niekada nepakenks)!
Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika
Ingridientai
3 šaukštai avokadų aliejaus
2 puodeliai graikinių riešutų
1 puodelis (nesupakuotas) šviesiai rudojo cukraus
1/2 stiklinės vandens
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 1/2 stiklinės miltų (galima naudoti viso grūdo konditerijos miltus)
1 arbatinis šaukštelis soda
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/4 arbatinio šaukštelio cinamono
2 puodeliai senamadiškų avižų
8 uncijos tamsaus šokolado drožlių
Kryptys
- Įkaitinkite orkaitę iki 350° F. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Graikinius riešutus sutrinkite virtuviniu kombainu, kol jie susmulkins į puikų rupinį. Įpilkite avokadų aliejaus ir plakite, kol tešla taps natūralaus žemės riešutų sviesto konsistencija. Perkelkite į dubenį.
- Nedideliame puode išplakite rudąjį cukrų ir 1/2 puodelio vandens ir užvirinkite. Supilkite cukraus ir vandens mišinį ant graikinių riešutų sviesto, suberkite vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje išplakite miltus, soda, druską ir cinamoną. Miltų mišinį įmaišykite į graikinių riešutų mišinį ir leiskite atvėsti.
- Atvėsusį įmaišykite į avižas ir šokolado drožles.
- Susukite į dviejų colių rutuliukus ir šiek tiek išlyginkite ant kepimo skardos. Kepkite 8–10 minučių, kol švelniai apskrus. Atvėsinkite 5 minutes ir mėgaukitės.
Informacija apie mitybą (vienai porcijai)
Padaro 30 sausainių
Kalorijos: 160
Bendras riebalų kiekis: 9 g
Sotieji riebalai: 1,5 g
Cholesterolis: 0 mg
Natris: 150 mg
Angliavandeniai: 18 g
Cukrus: 8 g
Skaidulos: 2 g
Baltymai: 3 g
— Klivlando klinikos vaikų dietologų receptas
https://futuresnutrition.de/blogs/news/zweck-von-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-bewirkt-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-der-unterschied-zwischen-vitamin-d-und-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vita-cholecalciferol
https://futuresnutrition.de/blogs/news/warum-verschreiben-arzte-vitamin-d2-anstelle-von-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-gefahrlich-ist-ein-vitamin-d-mangel