7 maisto produktai, padedantys pašalinti dehidrataciją – Klivlando klinika

moteris valgo arbūzą

Kai kyla karštis ir drėgmė, jūsų kūno hidratacija yra svarbiau nei bet kada. Ar žinojote, kad galite drėkinti ne tik tuo, kas yra jūsų puodelyje, bet ir tuo, kas yra jūsų lėkštėje?

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Pasak registruotos dietologės Julios Zumpano, RD, LD, šiuose maisto produktuose yra daug vandens. Kai kuriais atvejais juose taip pat gausu maistinių medžiagų, kurios padės kovoti su ligomis. Taigi valgykite ir šakute plakite šilumą.

Agurkas

1. Agurkai

Drėkinkite ir papildykite odą šviežiais agurkais. Be 95% vandens, agurkuose gausu priešuždegiminių junginių, kurie padeda pašalinti iš organizmo atliekas ir mažina odos dirginimą. Preliminarūs tyrimai taip pat rodo, kad agurkai skatina raukšlių susidarymą ir senėjimą. Jų galite rasti vietiniame ūkininkų turguje arba vietinėje bakalėjos parduotuvėje. Patarimas: užšaldykite agurko skilteles ir padėkite ant paakių odos 10-15 minučių, kad sumažintumėte paraudimą ir paburkimą.

Salierai

2. Salierai

Ši pluoštinė daržovė patenkins jūsų potraukį traškumui. Jis taip pat susietas su agurkais ir ledkalnio salotomis, kurių vandens masė yra 95%. Galite jaustis gerai valgydami salierą, nes jame yra mažai kalorijų ir daug vitamino K, folio rūgšties ir kalio. Be to, Zumpano teigia, kad salierų sultyse yra daug vitaminų ir mineralų, įskaitant:

  • Kalcis: 94,4 mg (7% dienos vertės).
  • Magnis: 26 mg (6% dienos vertės).
  • Fosforas: 56,6 mg (5% dienos vertės).
  • Natris: 189 mg (8% dienos vertės).
  • Vitaminas A: 51,9 mcg (6% dienos vertės).
  • Vitaminas B-6: 0,175 mg (10 % dienos vertės).
  • Vitaminas C: 7,32 mg (8% dienos vertės).
  • Vitaminas K: 69,1 mcg (58% dienos vertės).

„Gerdami salierus sulčių pavidalu, galite suvartoti daug daugiau daržovių, taip suvartodami daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų, nei tiesiog grauždami saliero stiebelį“, – sako Zumpano.

  • Iceberg salotos3. Ledinės salotos

    „Ledas“ taip pat gali būti ištirpęs, nes šios rūšies salotose yra 95% vandens. Dėl to tai yra geras drėkinamasis pagrindas jūsų vasaros salotoms. Tačiau ledkalnio salotos nėra tokios stiprios kaip kiti žalumynai. Jei labiau mėgstate širdžiai naudingus žalumynus, špinatai yra gera alternatyva, kai vandens sudaro 91 % masės.

    Cukinijos

    4. Cukinijos

    Šią vasarą stebėkite šviežias, sezonines cukinijas. Kaip ir jo giminaičiai agurkų ir melionų šeimose, šis populiarus vasarinis moliūgas turi daug vandens – beveik 95%. Dar geriau, cukinijose yra antioksidantų, tokių kaip beta karotinas, liuteinas ir zeaksantinas. Pastarieji du yra ypač svarbūs akių sveikatai.

    Arbūzas

    5. Arbūzas

    Nenuostabu čia – „vanduo“ yra pavadinime. Arbūzo minkštime yra 91% vandens. Šiame vasaros skanėste taip pat gausu likopeno, kuris gali padėti apsaugoti ląsteles nuo saulės žalos ir pagerinti veido spalvą.

    Braškės

    6. Braškės

    Jie pakankamai saldūs, kad juos būtų galima valgyti desertui. Tačiau braškių nauda neapsiriboja skoniu ir 91% vandens kiekiu. Jie yra turtingas flavonoidų, junginių, susijusių su patobulinta pažinimo funkcija, šaltinis. Pavyzdžiui, vienas tyrimas siejo daugiau uogų valgymą su uždelstu pažinimo senėjimu iki 2,5 metų.

    Žiediniai kopūstai

    7. Žiediniai kopūstai

    Nustebino? Na, žiediniai kopūstai iš tikrųjų sudaro 92% vandens pagal svorį. Jame gausu vitamino C, vitamino K ir kitų būtinų medžiagų. Žiediniuose kopūstuose ir kitose kryžmažiedėse daržovėse yra maistinių medžiagų, kurios gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir sumažinti vėžio riziką. Išbandykite sutrintą kaip bulvių košės pakaitalą.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/wie-man-5-htp-einnimmt
https://futuresnutrition.de/blogs/news/ist-vitamin-d-das-gleiche-wie-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/ist-vitamin-d3-vegan
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d-oder-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/zu-viel-vitamin-d3